
Vi fikk Hepatitt A som beskytter mot bakterier i mat og drikke, og stivkrampevaksine som beskytter mot stivkrampe – som for øvrig sprees mest gjennom dyreavføring (altså en slags donglebærsykdom).

Når reisen blir kjedelig, kan vi lese litt om alle slags sykdomer som står beskrevet i vårt vaksineringsbevis (International Certificate of Vaccination).
Vi har vurdert å ha med motgift mot slangebitt, ettersom vi skal bo i telt store deler av turen. Det finnes dessverre ingen universalmotgift for slangebitt - man må ha en type motgift for hver slange. Stort sett rekker man ikke å spørre en slange «Hva heter du?», før den biter deg, så vi får bite i det giftige eplet, og klare oss uten.

Stian - lettere nervøs

Marek

Eirik - det er no' sprøyt at dette gjør vondt.

Arve

Stivkrampe sprees ofte gjennom donglebær. 1000 vill-kameler venter på oss i Kasakhstan!
2 kommentarer:
Hehe.. vittig.. Flinke til å skrive er dere og. Første artikkel jeg har lest på et vaksinekontor som faktisk var morsomt å lese. Er vel første artikkel om vaksinekontor generelt når jeg tenker meg om. :)
Nok om det.
Dere trengte ikke Hepatitt B asså? det er vel kanskje bare noe du trenger i sydeligere land som Brasil osv.. Tror vi tok det før vi dro dit.
Ser ut som du ikke er helt bekvem der du sitter med en sprøyte i armen, Eirik?! Forståelig det asså.. Hils a.. Snakkas
Hepatitt B-vaksine er vel strengt bare nødvendig vis en har tenkt å ha nærkontakt med blod, kroppsvæsker eller vev. For at overføring skal skje må den infeksiøse væsken være i kontakt med slimhinne eller skadet hud, eller bli inokulert gjennom huden. Dessuten trenger man minst tre injeksjoner over 6 måneder for å oppnå 90 % immunitet. Så jeg tviler på at dere tok dette før dere dro til Brasil :)
Eivind bror ble anbefalt HBV-vaksina før han drar til Sør-Afrika nå, men han nektet å ta den da jeg fortalte ham hvorfor han ble tilbudt den …
… på den annen side, vet en jo aldri når en får bruk for immunitet da ;) Fornøyelig reise!
Legg inn en kommentar